Assertief zijn

Assertief zijn

"beweren" is een actiewoord en het betekent simpelweg "zich laten gelden". Als we het woord 'assertiviteit' in het dagelijks leven gebruiken, bedoelen we over het algemeen bereid zijn om onze behoeften te laten gelden en te spreken als anderen bang zijn iets te doen. Als je het echter over assertiviteit hebt, gebruik je niet alleen woorden om je behoeften te verdedigen en om iets te zeggen als anderen bang zijn om iets te doen. Het is een proces van leren assertief te worden, waarbij u begint met het herkennen van uw eigen emoties, lichamelijke reacties en gedachten die agressief gedrag kunnen veroorzaken.

Een van de grootste angsten die mensen die assertiviteit beoefenen, tegenkomen, is wanneer ze het gevoel hebben dat hun emoties niet meer onder controle zijn. Pas wanneer ze zich gefrustreerd, overstuur of overweldigd gaan voelen, beginnen ze zich defensief te gedragen bekijk hier. Hoewel passief zijn begrijpelijk is en zelfs wordt verwacht in bepaalde situaties, zoals een formeel etentje, kan passief blijven bij confrontatie met agressie zelfs meer problemen veroorzaken dan het oplost. In plaats daarvan heb je door proactief en assertief te zijn een betere kans om het probleem op te lossen door middel van vreedzame communicatie.

Als je het gevoel hebt dat je op dit moment geen projecten meer kunt aannemen, moet je assertief zijn. Laat uw angsten u niet tegenhouden. Als je niet leert assertief te worden, zul je het slachtoffer blijven worden van anderen. Ze zullen denken dat ze ermee weg kunnen komen omdat je niet op de juiste manier reageert. In de meeste gevallen is dit precies wat er gebeurt. Als je echt wilt weten hoe je assertief kunt worden, raad ik je aan om een aantal van de onderstaande technieken uit te proberen:

Zoek meer informatie op: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus