Hoe u een meter kunt opleggen aan uw auto-import

Van Leersum & Zn

Voor veel mensen is de ideale keuze om met hun nieuwe import te rijden, Duitsland te verlaten en er hier in het VK naartoe te rijden. Hoewel dit een geweldige ervaring kan zijn, zult u het moeilijk vinden om hier een offerte voor een autoverzekering voor import te krijgen als u Duitsland niet kunt verlaten. Er zijn echter een paar manieren waarop u uzelf kunt helpen en de best mogelijke tarieven krijgt als het gaat om het besturen van uw Duitse importauto uit Duitsland hier in het VK.

Het eerste dat u moet overwegen, is waar u met uw importauto van Duitsland naar het VK gaat rijden. Als je er met de trein naartoe gaat rijden, dan heb je de hele dag de tijd om dit te doen. Dan moet u een speciaal type rijbewijs bemachtigen om hierheen te rijden en moet u het voertuig achterlaten om te worden geregistreerd in het land dat u verlaat. Het registratieproces duurt ongeveer zes weken tot een maand, afhankelijk van het land dat u verlaat en hoe lang het duurt om uw papierwerk te verwerken. Als het gaat om het verschepen van een auto van Duitsland naar het VK, duurt dit ook minstens zes weken. Daarom wilt u dat specifieke voertuig zo lang mogelijk in het land Duitsland laten registreren, zelfs als u de auto naar het VK verzendt en niet van plan bent de auto op te halen.

Het is een goed idee om met een specialist in auto importeren duitsland te praten, die u een beter beeld kan geven van de situatie met betrekking tot de wetten van de plaats waarvandaan u uw voertuig verzendt. Dit is belangrijk omdat u er zeker van wilt zijn dat u voldoet aan alle wettelijke vereisten voor het rijden met uw geïmporteerde auto van Duitsland naar het VK. Enkele van deze vereisten omvatten het besturen van het voertuig op Britse wegen en ook verzekerd zijn voor reizen over de weg van een bepaald aantal kilometers. U kunt geen auto importeren zonder verzekering of zonder verzekering, dus het is van vitaal belang dat u weet wat de wettigheid is, zodat u geen wetten overtreedt wanneer u een auto verzendt van van Duitsland naar het VK. Vanwege de grootte en het gewicht van het voertuig kan het enkele weken duren voordat een voertuig zijn bestemming bereikt, afhankelijk van waar het naartoe gaat en als u het van Duitsland naar het VK verzendt, moet u mogelijk veel tijd besteden aan wachten

Behalve dat u de wetten kent van de plaats waar u naartoe verhuist, moet u ook weten hoe u uw auto gaat importeren van Duitsland naar het VK. Veel plaatsen hebben hun eigen unieke procedures en regels als het gaat om het verschepen van auto’s. Bij sommige plaatsen moet u vertrekken en bij andere hoeft u alleen met de auto te vertrekken. Als u een auto verscheept van Duitsland naar het VK, moet u deze in de vertrekhaven achterlaten, maar u moet de auto ook houden tot u bij de aankomsthaven aankomt.

Het VK heeft hier bepaalde regels over, dus als u een militair lid bent of op zakenreis bent en een auto moet invoeren, moet u vertrekken en bij uw terugkeer met het voertuig vertrekken. Zelfs als u geen militair bent of gewoon terugkeert naar het land, moet u met het voertuig vertrekken. U moet er ook voor zorgen dat u over alle documenten beschikt die nodig zijn om het voertuig te registreren voordat u vertrekt, zoals het betalen van de belasting.

Voor degenen die geen militair lid of zakelijke gasten zijn, moet u er ook voor zorgen dat u een Duitse VL (voertuigregistratienummer) of DVN (voertuigidentificatienummer) heeft, zodat u weet waar de auto zal worden geregistreerd. Als u een voertuig verzendt, moet u met een kopie vertrekken, maar het is mogelijk om het voertuig zonder kopie in te voeren. Naast de wetten van de plaats waarnaar u verzendt, moet u ook weten hoe u een auto uit Duitsland moet importeren. De meeste plaatsen hebben hun eigen regels, maar u moet de plaats waarnaar u verzendt vragen wat de regels zijn, zodat u ze niet overtreedt. Zo voorkom je dat je douane en toeslagen moet betalen.

Bezoek voor meer informatie hun website op vanleersum.nl