Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit? Hoe kun je het in het bedrijfsleven gebruiken? Als je een team leidt of een opdracht uitvoert, kan het zijn dat je de behoefte voelt om voor jezelf op te komen. Het kan moeilijk zijn om dit te doen als u dit nog nooit eerder heeft gedaan, omdat u misschien te zelfverzekerd overkomt. Wat belangrijk is om te weten, is dat assertiviteit niet gelijk hoeft te zijn aan schreeuwen; evenmin betekent het toevlucht nemen tot intimidatie. Hier zijn een paar voorbeelden van assertieve communicatie die op de werkplek kan worden gebruikt:

Wat is assertiviteit

De eerste stap om te leren assertiever te worden, is het leren herkennen van uw eigen gedragspatronen. Als je nadenkt over je eigen gedrag en reacties op situaties, kan het zijn dat je merkt dat je in bepaalde situaties vaak agressief bent wat is assertief. Als u bijvoorbeeld de leider van een vergadering bent en u wordt gevraagd om een aanbeveling te doen, in plaats van openlijk om feedback te vragen, kunt u merken dat u zich agressief gedraagt. Door uw eigen neiging om assertief te zijn te erkennen, kunt u van dat agressieve gedrag een vaardigheid maken die u bij uw volgende interactie kunt gebruiken. Je zult assertiviteit op een niet-bedreigende manier kunnen gebruiken, waardoor je geloofwaardiger en potentieel waardevoller overkomt voor teamleden. Of, als u een gesprek voert met iemand die het duidelijk niet met u eens is, kan assertiviteit een manier zijn om de situatie te verspreiden zonder boos of agressief te worden.

Het vermogen om assertief en zelfverzekerd te zijn, moet echter worden geleerd. Als je geen zelfvertrouwen hebt, helpt zelfs assertiviteit niet. Het is echter mogelijk om assertief gedrag aan te nemen wanneer dat nodig is, om uw relatie met anderen te verbeteren. Om effectief met anderen te communiceren en in elke situatie succes te hebben, moet u deze houding leren aannemen – u zult versteld staan hoeveel het uw interacties kan verbeteren.

Klik op deze link: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/