Wat is chiptuning?

chiptuning

Dus je denkt erover om je dieselmotor te tunen, maar wat is het precies en hoe kun je een dieselauto tunen? In eenvoudige bewoordingen kan elke motor worden getuned, maar voor een dieselmotor moet de tuner meer weten over de motor dan alleen het type blok dat hij gebruikt. Hoewel u bij verschillende bronnen, zoals uw plaatselijke auto-onderdelenwinkel, een aantal melodieën kunt kopen om zelf een dieselauto af te stemmen, vinden de meeste mensen dat het het beste is om een professional in te huren om dit te doen. Waarom? Lees verder om te ontdekken waarom.

Het korte antwoord is dat de meeste chiptuning op diesel meestal vrij veilig is, maar met één uitzondering. Als u een brandstofadditief in uw motor gebruikt dat speciaal is ontworpen voor alleen dieselbrandstof, kan er zwarte rook uit de uitlaat komen. Dieselbrandstof is anders dan traditionele gasbrandstof en omdat het zo verschillend is, bepaalt de kwaliteit van het gas in uw motor de kwaliteit van de resulterende brandstof.

Zolang u een gasadditief gebruikt dat is ontworpen voor uw specifieke motortype, komt alles goed. Enkele voorbeelden van dit gasadditief zijn de Siamese gevechtsvlam, kubieke camber en andere. Deze helpen de motor allemaal efficiënter te werken en het afstemmingsproces moet relatief soepel en gemakkelijk zijn. Als u echter besluit om over te schakelen van traditionele gas- op dieselmotoren met turbocompressor, kan het een beetje lastig worden. Dit komt doordat de turboladers van tegenwoordig zijn gemaakt voor extreem hoge druk en omdat ze zuurstof nodig hebben om te werken, tolereren ze geen luchtlekken.

Als u besluit om van motor te wisselen, neem dan eerst contact op met uw plaatselijke autoreparatiewerkplaats. Als ze niet bekend zijn met chiptuning, weten ze niet hoe ze het probleem moeten oplossen of zelfs als het probleem bij de elektronische besturingseenheid ligt. De kans is groot dat ze gewoon vervanging aanbevelen. Om deze reden kunt u uw motor het beste eerst laten nakijken, ongeacht of u besluit om door te gaan met de vervanging of de reparatie.

Timing is een ander belangrijk aspect bij chiptuning. Er zijn veel verschillende soorten chips en er zijn veel verschillende manieren om de timing aan te passen. Er zijn ook veel verschillende redenen waarom een motorstoring optreedt, dus het is belangrijk om deze factoren te begrijpen. Als u deze aspecten begrijpt, moet u uw motorstoring correct kunnen afstemmen en dure reparaties moeten voorkomen.

Chiptuning kan u ook een hoger rijcomfort bieden. Het is mogelijk om het elektronische motortuning-systeem te upgraden om u extra vermogen te geven zonder afbreuk te doen aan het algehele rijcomfort van de auto. Als u op zoek bent naar een manier om het rijplezier te verbeteren, dan is chiptuning wellicht de moeite van het onderzoeken waard. Het kan een geweldige manier blijken te zijn om uw voertuig aangenamer te maken.

Chiptuning nodig? Chip Performance is dé specialist!

Category: auto