Wat is persoonlijk leiderschap?

Wat is persoonlijk leiderschap?

Wat is persoonlijk leiderschap? De definitie van Persoonlijk Leiderschap is een filosofie die zich richt op het aanmoedigen en begeleiden van anderen. De theorie is dat individuen geboren leiders zijn, maar dat de barrières voor leiderschapsgedrag worden geleerd en vervolgens verder worden versterkt door een aantal bronnen, waaronder socialisatie en training. De meeste succesvolle leiders delen echter enkele gemeenschappelijke kenmerken, waaronder het vermogen om mensen te begrijpen en hoe ze denken. Het vereist ook een effectief vermogen om te communiceren en duidelijk te maken waar uw prioriteiten liggen.

Wat is persoonlijk leiderschap?

Er zijn een aantal boeken geschreven om de theorie van Persoonlijk Leiderschap uit te leggen Anker & Kompas. Michael Gerber heeft in zijn boek "Hoe vrienden te winnen en mensen te beïnvloeden" uiteengezet op drie hoofdcomponenten die leiden tot succes als leider. Een van deze elementen is het ontwikkelen van sterke persoonlijke waarden. Het hebben van sterke waarden kan worden beschouwd als uw kernopvattingen over wat het betekent om te leiden. Deze overtuigingen en principes kunnen dan uw gedragscode voor alles worden – of het nu gaat om sociale interacties op het werk of uw persoonlijke leven.

Zoals gezegd hebben veel organisaties hun best gedaan om leiderschap te benadrukken door middel van werknemersparticipatie en een focus op natuurlijke leiders die geen formele kleding of titel hoeven te dragen. Dit komt omdat de meeste werknemers het op prijs stellen om deel te kunnen nemen zonder de beperkingen van een titel of een rol. Het andere element met betrekking tot persoonlijke waarden is transparantie. Medewerkers moeten precies weten wat u van hen verwacht. Door een eenvoudig maar overtuigend overzicht te geven van wat er van hen wordt verwacht, schept transparantie vertrouwen en wordt het voor werknemers gemakkelijker om de leider te respecteren en te volgen.

Voor meer informatie klik je hier: https://www.anker-kompas.nl/